lauantai 11. kesäkuuta 2011

Tenjimbashisuji ja Dotonbori

Tänään aamupäivällä lähdimme katsastamaan katettua 2,6km pitkää Tenjimbashisuji-ostoskävelykatua, sillä aamusta satoi vettä. Ajattelimme, että kävelemme sitä jonkin matkaa ja tulemme toiste uudestaan, mutta huomaamattamme kävelimme sen kokonaan. Kadulla oli paljon pieniä kauppoja, joissa myytiin kaikenlaista hedelmistä puuesineisiin ja Hello Kitty -härpäkkeestä kenkiin ja laukkuihin. Joitain matkamuistoja lähti jo mukaankin.

Tenjimbashisuji
Johtoviidakko
Pesula-auto
Pieniä ruoka-annoksia Tenjimbashisujilta
Puisia ruokailuvälineitä Tenjimbashisujilta

Tältä samaiselta kasulta löysimme myös Mc Donald'sin ja Kentucky Fried Chickenin, joissa voi käydä, kun kyllästyy japanilaiseen ruokaan. KFC:lle saatiin jopa alennuskuponkeja :D
Päästyämme kadun loppuun päätimme jatkaa matkaamme yhä kävellen. Matkan varrella törmäsimme muutamaan nuoreen poitsuun, jotka myivät pakun perästä omenoita ja omenamehua. Jutustelimme heidän kanssaa hetken, he puhuivat hieman englantia, mutta luultavasti kuitenkin ymmärsivät enemmän, sillä vastailivat meille japaniksi. Ostimme heiltä myös pussillisen omenoita. Matkalla eräs vanha mies pysähtyi eteemme ja kysyi olemmeko "from ameerika", kerroimme olevamme "finrando", johon mies huudahteli "helsinki". Se oli ihan hauska tilanne.

Matkalla hotellille kävimme kaupassa, joka oli myöskin mielenkiintoinen kokemus. Hyllyt tursuivat mitä erikoisempia ruokia. Ostimme muun muassa hassun näköisiä mini-rypäleitä, kirsikoita, ananaspaloja, salaattia, lounaaksi luultavasti jotain teriaki-ahventa ja riisiä, sekä munakasrullia ja kinkkumakaronisalaattia. Kaupan jälkeen pysähdyimme automaatille ostamaan vielä juotavaa hotellille. Löysin erästä uusinta herkkuani, josta olin myös netistä lukenut, eli Bikkle. Se on maitopohjainen hieman nestemäisen hedelmärahkan tapainen juoma. Niitä on myös muita merkkejä. Kyseinen juoma on mun ihan ehdoton lemppari täällä. Olemme maisteelleet paljon muitakin juomia, joista osa on ollut todella pahaa, kuten jokin sake-pohjainen mustikkajuoma.

Ehkä teriaki-ahventa riisillä

Banaani-maito

Sitruunalimu

Rahka-/maitopohjainen hedelmäjuoma


Lopulta olimme takaisin hotellilla 6km kävelyn jälkeen.  Hotellilla söimme ja jutustelimme Skypessä vanhempiemme kera. Päätimme illemmalla lähteä katsastamaan Osakan neonvalosumaa Nambaan Dotonborille. Matkasimme sinne parilla metrolla. Metrolla liikkuminen sujuu jo hyvin. Olemme oppineet ostamaan lipun automaatista ja löytämään jopa oikean metronkin. Niin, ja huomasin tänään, että lippuautomaattien kieleksi voi valita myös englannin.. No hyvin oli kuitenkin osto sujunut tähän astikin.

Dotonbori on ostos-ravintola-kävelukatu. Kadun varrella oli isompia ja pienempiä kauppoja, ravintoloita, peliluolia ym. Eräs peliluolatyyppi on Pachinko-hallit. Niissä pelataan pelejä pienillä kuulilla. Halleissa on kova meteli ja kamala tupakan sauhu. Olemme ajatelleet jossaki vaiheessa matkaa käydä testaamassa kuinka kauan hallissa pystyy olla ennen kuin pää hajoaa. Tänään kävimme kuitenkin testailemassa vain niitä "koura"-pelihalleja, siis niitä joissa kouralla koitetaan saada erinäisiä esineitä lasikaapista. Pelailimme niitä jonkin aikaa ja ei onneksi tuloksetta. Saimme ongittua laitteista pari avaimen perää.

Ravintola Dotonborissa

Muovisia ruoka-annoksia

Rapu (olin nähnyt kuvan netissä, joten piti ottaa kuva itsekin)

Lisää muoviannoksia

Dotonborissa

Koura

Dotonborissa

Tästä saatiin avaimenperät

Viisaat miehet

Juoma-automaatin valikoimaa Nambassa

Lippuautomaatti

Metrokartta/-hinnasto

Naisille ruuhka-aikaan omat junavaunut

Metro

Avaimenperä


Dotonborin jälkeen oli aika palata hotellille. Tällä hetkellä katselemme hassuja japanilaisia ohjelmia televisiosta, ymmärtämättä sanaakaan. :)
Ai niin, ostimme myös aika mielenkiintoista iltapalaa. Ostimme vartaita, joiden luulimme olevan kanaa, jollain teriakin tyyppisellä kastikkeella, mutta vartaissa olikin kanan sijasta kanan nahkaa. Yöks! Multa jäi syömättä... :D
Kuulemisiin!

1 kommentti:

  1. Kiva seurata teidän matkaa täältä!Nauttikaa...Range

    VastaaPoista