maanantai 13. kesäkuuta 2011

Umeda

Tänään ja eilen olemme viettäneet aikaa Umedassa, joka on toinen Osakan isommista "keskuksista", Namba on toinen. Umedaan pääsemme yhdellä metrolla. Matka kestää reilut 5 minuuttia ja hintaa on ¥230 eli 2€. Umedassa onkin sitten eksytty useampia kertoja. Metroasemia on useita, on juna-asemaa, bussiasemaa, kaikenlaista asemaa. :) Eksyminen ei yleensä kuitenkaan ole paha asia, paitsi jos on jalat makaroonina, sillä usein juuri eksyessä voi löytää mielenkiintoisia asioita ja paikkoja.

Umedassa eniten aikaa vietimme Umeda Yodobashi Camera -nimisessä kauppakeskuksessa. Kauppakeskuksessa on useita kerroksia täynnä elektronikkaa, vaatteita, toimistotarvikkeita ja ennen kaikkea leluja. Lelu-kerros on ehdoton suosikkimme. Leluja on laidasta laitaan. On pienoismalleja, figuureja, pelejä, pehmoleluja, nukkeja ym. Onneksi en asu Japanissa, sillä tuhlaisin varmaan kaikki rahani lelukauppaan. Tosin niin meillä melkein kävikin.. Leluja on lähtenyt matkamuistoksi jo jonkinmoinen kassi.

Umeda

Umeda Yodobashi Camera

Soitin

Söpöjä leluja

Leluautomaatista

Lelukaupasta

Leluautomaatteja
Kaivon kansi Umedassa

Näppis-malleja oli ainakin neljä riviä

Leluautomaatti käytössä

Eilen jouduttiin syömisen suhteen pitää hieman paussia Japani-ruoista, sillä ainakin minun vatsani alkoi jo tuntua aika tyhjältä, sillä sopivaa syötävää on ollut hieman hankala löytää, kun en oikein pidä levän mausta ja tuntuu, että kaikki maistuu raa'alta kalalta. :) Kävimme siis paikallisessa mäkkärissä. Siellä tilaaminen oli helppoa, sillä englannin kielinen menu löytyi helposti.

Tänään söimme kuitenkin taas paikallista ruokaa. Kävimme ostosreissumme lomassa eräässä kauppakeskuksessa sijaitsevassa kareraisu-paikassa, eli curry-riisiä. Otimme annoksemme tonkatsun kera, eli ihanalla rapealla leivitetyllä possufileellä. Nam, nam! Täällä syötävä curry ei ole samanlaista keltaista kuin meillä päin, vaan kastike on ruskeaa ja hyvin tulista. Mutta riisi täällä on hyvää, oishii eli herkullista!

Huomenna pitäisi sääennusteiden mukaan olla matkamme ensimmäinen aurinkoinen päivä, joten ajattelimme suunnata nähtävyyksiä katsomaan. Tarkoitus olisi käydä ainakin Osakan linnassa ja ehkä Tennojin eläintarhassa ja puistossa.

3 kommenttia:

  1. Hihi, ette mahdu koneeseen lelujenne kanssa! Ihan teidän näkösiä ja olosia juttuja, nauttikaa lomasta! Pus! Tuuli

    VastaaPoista
  2. No kylläpä näyttää olevan jos jonkinlaista lelua!Ihana kaivon kansi!!Range

    VastaaPoista
  3. Kiva, kun olette käyneet lukemassa! :) Me koitetaan vähän hillitä lelujen ostohimoa jatkossa, muuten joudutaan jättää koko muu omaisuus tänne :D
    Nyt on tullut vaan käytyä enempi shoppailemassa, kun on ollut sateisia ilmoja. Jos alkaisi aurinko paistella, niin päästään enemmän nähtävyyksiä katselemaan, ei rahaakaan kuluisi niin paljoa :) Terkkuja sinne!
    Tiia

    VastaaPoista